2021-11-24 07:24:02• hírek • MTI

Kilépett a PNL-ből Ludovic Orban

Azért lépett ki a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), mert lojális akar maradni azokhoz az emberekhez, akik bíztak a PNL-ben, amelybe azonban most beszivárgott a 'hazugság, az ostobaság, árulás, gyávaság' - jelentette ki kedden az alakulat volt elnöke, Ludovic Orban.

'A PNL-s kollégák elárulták az embereket, elkövették a legsúlyosabb szabálysértést, ami egy demokráciában létezik. (...) A mai napon fontos és nagyon nehéz döntést kellett meghoznom: kénytelen voltam kilépni abból a pártból, amelyben egész felnőtt életemet töltöttem. A PNL-ben van a legtöbb barátom, olyan emberek, akikkel együtt harcoltam, szenvedtem, küzdöttem a liberális eszmékért, azért, hogy a "vörös pestis" ne uralkodjon Románia fölött, és hogy Románia esélyt kapjon a valódi fejlődésre' - fejtette ki Orban a PNL székhelyén.

Hozzátette, majdnem mindaz, amiben hisz, már nincs jelen a PNL vezetőségi szintjén, helyettük utat tört magának mindaz, amit gyűlöl: hazugság, ostobaság, árulás, szolgalelkűség, gyávaság, politikai felelősségvállalás hiánya.

Orban azt is bejelentette, hogy a PNL-ből kilépett többi képviselővel és szenátorral együtt új parlamenti frakciót fog létrehozni, az első lépéseket már valószínűleg a jövő héten megteszi ennek érdekében.

Ludovic Orban kedden kilépett a Nemzeti Liberális Pártból. Az egykori pártelnököt 15 szenátor és képviselő követte, azok, akik korábban már elhagyták a PNL parlamenti frakcióját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: